Tony Attwood

Tonyattwood_medium

 

 

 

 

 

 

Dr. Tony Attwood er født i England (1952), hvor han også er uddannet klinisk psykolog fra Surrey University Masters Course i 1975. Han har arbejdet som klinisk psykolog i London og Herefordshire, hvor han har specialiseret sig i områderne autisme og vidtgående psykisk udviklingshæmmede. I 1984 har han taget en Ph.d. ved universitetet i London. Tony er sammen med sin familie flyttet til Australien i 1985, hvor han efter en periode som offentligt ansat startede egen klinik i 1992 for børn og voksne med Aspergers syndrom. Han arbejder med undersøgelse, diagnostik og rådgivning, ligesom hans undervisnings- og foredragsvirksomhed er vidt udbredt. Tony har udgivet flere bøger om Aspergers syndrom. Hans grundbog om emnet er nu oversat til syv sprog, og han arbejder med udvikling af de diagnostiske metoder og specielt cognitive adfærdsterapeutiske behandlingsstrategier i relation til personligheds- og adfærdsmæssige problemstillinger, der knytter sig til syndromet.

Dr. Tony Attwood er på verdensplan en velanskrevet og anerkendt ekspert på ASD. I.f.m. hans egen forskning udveksler han ofte sit arbejde med den svenske professor Christopher Gilberg, som han generelt har et samarbejde med. Professor Christopher Gilberg må vel betragtes den ypperste anerkendte på området.

Dr. Tony Attwood turnerer hvert år i Europa, hvor han holder workshops, kurser og foredrag. Han gæster normalt Danmark årligt et par dage i denne forbindelse.